Toni Markić se priključio Cibaliji
Foto: Juha Tamminen

Bh. fudbaler u Vinkovcima

Toni Markić se priključio Cibaliji

Nakon šest mjeseci pauziranja bivši mladi bh. reprezentativac Toni Markić pronašao je novi angažman. 

Markić je bio bez poslodavca od ljeta 2016. godine kada se razišao s poljskom Zawiszom, a na kraju je odlučio karijeru nastaviti u Hrvatskoj i već se priključio ekipi Cibalije iz Vinkovaca. 

Ovaj 26-godišnji fudbaler koji je rođen u Ljubuškom je potpisao ugovor do kraja sezone sa Cibalijom, koja inače u hrvatskom prvenstvu zauzima posljednju poziciju sa osam bodova koliko ima i Split. 

U seniorske vode Markić je krenuo u Borcu iz Banja Luke. Uslijedila je nakon toga jedna godina u dresu Širokog Brijega iz kojeg je prešao u Zrinjski, a prije nego što je došao u Cibaliju još je igrao za Olimpic, finski KuPS i Zawiszu.

U mladoj reprezentaciji BiH je igrao zajedno sa Edinom Višćom, Miroslavom Stevanovićem, Josipom Kvesićem, Srđanom Grahovcem... 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi