Bh. derbi u Kini: Lopta s očima Tonija Šunjića zapečatila pobjedu protiv bivšeg tima

Šunjić i ekipa u trci su za titulu

Bh. derbi u Kini: Lopta s očima Tonija Šunjića zapečatila pobjedu protiv bivšeg tima

E. Ganibegović

U okviru 11. kola kineske Super lige Henan Songshan je s 3:0 savladao Beijing Guoan.

Bio je to svojevrsni bh. derbi, s obzirom na to da je u domaćoj ekipi 90 minuta odigrao Toni Šunjić, a kod gostiju Samir Memišević.

Henrique Dourado je doveo u vodstvo Henan u 9. minuti, a Zhong pogađa za 2:0 pred kraj prvog poluvremena.

Pobjedu domaće ekipe zapečatio je Karanga sjajnim golom u 90. minuti, a nakon maestralne asistencije Tonija Šunjića u maniru vrsnih veznjaka.

"Kakva noć! Nakon skoro dvije godine u Kini, odigrao sam svoju prvu utakmicu na domaćem stadionu i pred našim sjajnim navijačima. Veoma sam sretan zbog pobjede protiv mog bivšeg kluba", napisao je na Instagramu naš bivši reprezentativac.

Henan je nakon ove pobjede treći s 26 bodova, četiri manje od prvoplasiranog Wuhana i ne bi bilo čudo ako se ekipa Tonija Šunjića uključi u borbu za titulu.

Što se Tonija tiče, od posljednjih 20 utakmica svog kluba, 17 je odigrao po 90 minuta, jednu 88, a dvije je preskočio zbog suspenzije, što dovoljno govori o tome koliko mu trener vjeruje i koliko je bitan dio ove ekipe.

Isto se može reći i za Samira Memiševića koji od dolaska u Beijing nije propustio ni minut na terenu, odnosno 11 mečeva odigrao je po 90 minuta, a u osmom kolu postigao je i dva gola u pobjedu 1:2 nad Tainjinom. 

U narednom kolu Šunjić i Henan dočekat će Meizhou Hakku, dok će Memišević i Beijing u goste prvoplasiranom Wuhanu. 

Top Komentari

Zoilomas
Bosanac je to
4 0
Mowzilla
Kad bi se ova dvojica vratila u repku, bilo bi razlike definitivno, ali 'ta ce Vico, skupa mu povratna karta iz kine...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi