Gol u stilu klasnih napadača: Toni Šunjić vodi svoj tim prema Ligi prvaka

Novu sjajnu partiju krunisao golom

Gol u stilu klasnih napadača: Toni Šunjić vodi svoj tim prema Ligi prvaka

E. Ganibegović

Henan Sonshan Longmen upisao je novu pobjedu. Ovaj tim nalazi se u borbi za treće mjesto kineske Super lige, a novu sjajnu partiju danas je u dresu Henana odigrao bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Toni Šunjić.

U okviru 20. kola kineske Super lige Henan Songshan Longmen danas je kao gost s 0:2 savladao ekipu Shenzhena.

Do vodstva gosti dolaze nakon pola sata igre. U 31. minuti strijelac je bio Chen Keqiang.

Domaći tim mogao je do izjednačenja vrlo brzo kada su imali priliku da postignu gol iz penala, no nisu je iskoristili. Odgovornost je preuzeo Frank Acheampong i nije pogodio.

I drugo poluvrijeme otišlo je u potpunosti na stranu gostiju, dok domaći tim nije uputio nijedan šut u okvir gola. Konačnih 0:2 postavlja bivši Zmaj Toni Šunjić.

Izveden je korner, Šunjić je bio zaboravljen, prima loptu desnom nogom, a onda je lijevom sjajno posprema iza leđa domaćeg golmana.

Oglasi

Njegov tim sada je na petom mjestu s 40 bodova i u preostalih pet kola vodit će veliku borbu za treće mjesto koje garantuje plasman u kvalifikacije za azijsku Ligu prvaka.

Wuhan i Shandong borit će se za titulu prvaka i direktan plasman u Ligu prvaka, dok su u igri za treće mjesto Shanghai Shenhua, Shanghai Port, Henan, Beijing Gouan, pa i Zheijang.

# TIM BODOVI
1. Wuhan Three Towns  53
2. Shandong Taishan 50
3. Shanghai Shenhua  41
4. Shanghai Port 40
5. Henan Sonshan Longmen 40
6. Beijing Gouan 37
7. Zheijang Professional 36

Šunjića što se tiče, suvišno je i pisati o tome koliko je bitan za svoj tim. O njemu dovoljno govori podatak da je u 2022. godini propustio samo jednu utakmicu Henana, dok je na 20 od 22 utakmice odigrao po 90 minuta uključujući i današnju.

Mnogi su mišljenja da se od reprezentacije Bosne i Hercegovine rano oprostio i da je još mogao pomoći u odbrani našeg nacionalnog tima koja je doživjela potpunu rekonstrukciju u posljednjih nekoliko godina.

Kineska Super liga, 20. kolo:

Shenzhen - Henan Songshan Longmen 0:2 (Chen Keqiang 31', Šunjić 72')

Top Komentari

Mowzilla
Rijetko solidan momak, ne znam zasto ga je se savez olako odrekao. Ma ja, skupa bolan karta iz Kine za BiH...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi