Tony Gaffney napustio Joventut

Zbog financijskih problema Joventuta

Tony Gaffney napustio Joventut

Saigrač našeg Ognjena Kuzmića, Tony Gaffney napustio je redove ekipe iz Badalone.

Gaffney je Joventut napustio zbog problema ovog nekada prvaka Evrope sa finacijama. Klub je bio dužan da do danas plati Gaffneyu 30.000 dolara. Kako se to nije dogodilo Amerikanac je odlučio da napusti redove Joventuta. 

 

Gaffney je u Joventut došao početkom ove sezone, nakon što je odlične partije pružao u njemačkom Bonnu. Amerikanac je u redovima Bonna prosječno postizao 12.8 poena, te je bilježio 6.2 skoka po utakmici. U Joventutu je Gaffney za 28 minuta prosječno provedenih na parketu postizao 11.5 poena, te je bilježio šest skokova po susretu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.