Tony Parker najbolji sportista Francuske

Tony Parker najbolji sportista Francuske

Košarkaš San Antonio Spursa Tony Parker proglašen je za najboljeg sportistu Francuske u 2013. godini u izboru lista L'Equipe. 

Sjajni playmaker Spursa i francuske reprezentacije nagradu je dobio nakon što je odveo reprezentaciju svoje zemlje do prve titule prvaka Evrope u septembru mjesecu u Sloveniji. 

Parker je prošle sezone u dresu Spursa u NBA ligi također igrao sjajno. Imao je u prosjeku 20,3 poena i 7,6 asistencija po utakmici, a bio je blizu da osvoji naslov prvaka sa Spursima. 

Parkeru je ovo drugi put u karijeri da bude proglašen najboljim sportistom svoje zemlje. Prvi put je proglašen 2003. godine kada je odveo Spurse do naslova NBA prvaka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.