Tony Parker propušta Svjetsko prvenstvo
Foto: EPA

Francuzi bez Parkera

Tony Parker propušta Svjetsko prvenstvo

Midhat Šljivak

Zvijezda San Antonio Spursa i košarkaše reprezentacije Francuske, Tony Parker, propustiće Svjetsko prvenstvo u Španiji.

Parker je potvrdio tokom All-Star pauze da su veoma male šanse da zaigra na Svjetskom prvenstvu, koje se narednog septembra igra u Španiji. Prethodno je učešće otkazao i centar Chicago Bullsa Joakim Noah, pa će Francuzi biti izuzetno oslabljeni.

"Iskreno, male su šanse da ću igrati. Na kraju sezone ću vidjeti u kakvom sam stanju, ali teško da ću igrati", rekao je Parker.

Parker je prošle godine vodio Francuze do zlata na Evropskom prvenstvu u Sloveniji, a u Španiji će Trikolori igrati u grupi sa Brazilom, Egiptom, Iranom, Španijom i Srbijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.