Tony Parker u Asvelu

Tony Parker u Asvelu

O. Lekić

Francuski košarkaški reprezentativac Tony Parker će za vrijeme trajanja "lockouta" u NBA ligi nastupati za Asvel iz Villeurbanna.

Košarkaš San Antonio Spursa održat će obećanje i sam će platiti osiguranje, a francuski mediji navode da je odbio ponudu Barcelone. U francuskom klubu nastupat će za minimalnu plaću od 1.500 eura mjesečno.

"Odlučio sam da igram za Asvel. To je logičan potez u trenutku kada su prekinute sve aktivnosti u NBA", izjavio je 29-godšnji košarkaš, koji za Spurse igra od 2001. godine i s njima je osvojio tri šampionska prstena.

Nedavno je sa reprezentacijom Francuske osvojio srebrenu medalju na Evropskom prvenstvu u Litvaniji i izborio nastup na olimpijskim igrama u Londonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.