Tony Pulis napustio Begovićev Stoke City

Stoke bez trenera

Tony Pulis napustio Begovićev Stoke City

Edmir Škorić

Stoke City našeg Asmira Begovića ostao je bez trenera Tonyja Pulisa, koji je dao ostavku nakon sedam godina na Britannia stadionu.

Stoke Sentinel izvještava da je Pulis napustio klub nakon jutrošnjeg sastanka s predsjednikom kluba Peterom Coatesom. 

Pulis je trenirao Stoke sedam godina i uveo je klub u Premier ligu 2008. godine. Njegov stil nogometa je na udaru kritika od strane drugih navijača i menadžera, koji smatraju da Stoke igra "ružno". Međutim, s Pulisom je klub igrao finale FA Cupa 2011. godine, ali ih je tada Manchester City porazio s 1:0.

Unatoč tom porazu, Stoke je izborio nastup u Evropskoj ligi, ali ne uspijevaju proći Valenciju nakon uspješne grupne faze.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pedesetpetogodišnji trener je Stoke vodio 333 utakmice od povratka u klub 2006.  godine. Ostvario je 122 pobjde, 98 remija i 113 poraza. Njegov odlazak je četvrti odlazak nekog trener au Engleskoj posljednjih mjesec dana.

Sir Alex Ferguson je napustio United, David Moyes Everton, dok je Roberto Mancini dobio otkaz u Cityju. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.