Top 10 najskupljih fudbalskih momčadi na svijetu

Top 10 najskupljih fudbalskih momčadi na svijetu

10. Borussia Dortmund (398 miliona eura)

A. Haznadarević

Transfer samo jednog igrača svjetske klase košta pravo bogatstvo koje bi u dobroj mjeri moglo popraviti godišnji budžet jedne države. Međutim, slaganje cijelog sastava takvih odabranih i jako cijenjenih igrača, potpuno je druga dimenzija, koja izražena brojem novčanica sve ostavlja bez teksta.

Jedan od daleko najuspješnijih klubova koji dolaze sa prostora Njemačke trenutno raspolaže igračkim kadrom vrijednim nevjerovatnih 398 miliona eura. Ne treba zaboraviti ni činjenicu da je ovaj klub u prošlim prelaznim rokovima već prodao neke od svojih najskupljih igrača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.