Top 5 transfera zaključenih ovog ljeta

Top 5 transfera zaključenih ovog ljeta

2. Memphis Depay - (iz PSV Eindhovena u Manchester United)

A. Haznadarević

Ljetni prelazni rok tek ulazi u najžešću fazu, a veliki klubovi širom Evorpe su već realizovali neke od jako kvalitetnih transfera koji će im pomoći da u predstojećoj sezoni budu još uspješniji, kako u domaćim ligama, tako i na evropskoj sceni. Dok čekamo na realizaciju onih nekoliko, najzvučnijih i najskupljih transfera, možemo pogledati ko je do sada sklopio najbolje poslove i angažovao velika igračka imena.

Odšteta: 25 miliona funti

Najjače pojačanje Manchester Uniteda do sada je mladi holandski krilni ofanzivac Memphis Depay. On je nakon osvajanja šampionske titule sa PSV Eindhovenom i odluke da želi karijeru nastaviti u jednom od vrhunskih klubova, stavio svoj potpis na ugovor sa Manchester Unitedom. U novu ligu i novi klub je stigao sa velikim teretom očekivanja, budući da ga navijači već sada vide kao novog Cristiana Ronalda. Ukoliko igra Holanđanina zaista nastavi ličiti na portugalčevu, odšteta od 25 miliona funti će biti jedna od najboljih investicija kluba. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.