Topal potpisao za Fenerbahče

Vraća se u Tursku

Topal potpisao za Fenerbahče

Edmir Škorić

Nakon dvije sezone provedene u Valenciji, turski nogometaš veznog reda Mehmet Topal (26) vraća se kući.

Topal je dvije sezone igrao na Mestalli, a sada će ponovo igrati turskim travnjacima. Potpisao je četverogodišnji ugovor vrijedan dva miliona eura s Fenerbahčeom.

 

Istanbulski klub je već izgubio Emrea Belozoglua, koji je u slobodnom transferu otišao u Atletico Madrid, a već dugo vrijeme se spominjao sa Topalom. 

 

"Tako sam uzbuđen i sretan. Nema riječi koje mogu opisati veličinu Fenerbahčea. Ponosan sam što sam dio ovog kluba", kazao je Topal za službenu stranicu Fenerbahčea, koji ga je platio 4.5 miliona eura.

 

"Želim pokazati zahvalnost navijačima Fenera. Borit ću se za ovaj dres, kako bi se odužio navijačima, koji nisu pokazali animozitet", dodao je Turčin, koji je za svoju zemlju odigrao 28 utakmica, a igrao je i u momčadi koja je 2008. godine u Austriji i Švicarskoj došla do polufinala Eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

Prije Valencije igrao je u ljutom Fenerovom rivalu, momčadi Galatasarayja, gdje je u 82 utakmice postigao osam golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.