Topiću poluvrijeme i eurogol za pobjedu
Topić ponovo strijelac

Prvenstvo Rusije

Topiću poluvrijeme i eurogol za pobjedu

Edmir Škorić

U 22. kolu Premijer lige Rusije Saturn je na svom terenu uspio pobijediti drugoplasiranu momčad Spartaka iz Moskve. Pobjedonosni pogodak, i to kakav pogodak, postigao je naš reprezentativac Marko Topić.

Prošlo kolo (21.) Saturn je deklasiran u Kazanu od Rubina rezultatom 5:1, a jedini pogodak tada postigao je naš reprezentativac Marko Topić. Da bi mogao iskoristiti Ibiševićev "uspavanost" pokazao je i danas protiv jedne od najjačih ekipa u Rusiji, moskovskog Spartaka.

Loskov je nakon pola sata igre doveo Saturn u vodstvo koje je trajalo do kraja prvog poluvremena. Početkom drugog dijela (47. minuta) umjesto Kirichenka u igru je ušao napadač naše nacionalne vrste, a nedugo zatim Alex je sa bijele tačke bio siguran i Spartaku donio poravnanje.

A, onda top Marka Topića koji se često ne viđa na fudbalskim terenima. Naime, jednu dugu loptu Topić je glavom pokušao prebaciti na drugu stranu, no odlično ju je pratio i topovskim volej udarcem matirao Dzhanaeva za pobjedu Saturna i radost domaćih navijača. Gosti do kraja nisu imali snage vratiti se u susret, pa je to bila 9 pobjeda Saturna ove sezone koji se sada nalazi na 7. mjestu.

SATURN: Kinsky, Igonin (c) (Vorobyov, 24), Grachev, Nemov, Loskov (Parfenov, 89), Kirichenko (Topić, 46), Nakhushev, Karyaka, Angbwa, Kuzmichev, Ivanov.
SPARTAK: Dzhanaev, Parshivlyuk, Filipenko, Jiranek (C), Jiranek, Kovalchuk (Boyarintsev, 79), Sabitov, Bazhenov (Ananidze, 57), Yakovlev (Nizamutdinov, 63), Alex, Welliton.


Premijer liga Rusije, 22. kolo:
Saturn - Spartak M. /Loskov 30', Topić 53'; Alex (penal) 47'/
FK Rostov - Kuban 3:3
Lokomotiva M. - FK Moskva 1:0

Poredak:
1. Rubin 46 (-1)
2. Spartak M. 40
3. Lokomotiv 38
4. CSKA M. 36 (-1)
5. FK Moskva 34
6. Zenit 34 (-1)
7. Saturn 32
8. Dinamo Moskva 31 (-1)
9. Krylya Sovetov 28 (-1)
10. FK Rostov 27
11. Terek 27 (-1)
12. Tom Tomsk 24 (-1)
13. Kuban 22
14. Amkar Perm 21 (-1)
15. Spartak Nalchik 20
16. FK Khimki 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti