Topovski u same rašlje, ali u pogrešan gol!
Foto: Screenshot

Najbolji autogol svih vremena?

Topovski u same rašlje, ali u pogrešan gol!

Danas je Yaser Al Juneibi vjerovatno postigao najljepši gol u svojoj dosadađnjoj fudbalskoj karijeri. Jedini problem je taj što je gol postigao vlastitoj ekipi.

Naime, u okviru prvenstva UAE snage su danas odmjerili Al-Jazira i Al Dhafra, a rezultat je bio 0:0 sve do 73. minute kada je viđen najatraktivniji potez na utakmici.

Defanzivac Al Dhafre Al Juneibi je u punom trku, sa vrha kazenog prostora, raspalio po lopti vjerovatno želeći da je izbaci u korner. Međutim, lopta je završila u samim rašljama gola Al Dhafre, pa je Al-Jazira povela sa 1:0.

Al Juneibijevo "remek djelo" možete pogledati na OVOM linku.

Do kraja je domaća Al-Jazira postigla još dva gola, dok su gosti u 85. minuti uspjeli ublažiti poraz preko Al Kathirija koji je postigao gol za konačnih 3:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi