Torcida bojkotuje derbi

Nezadovoljni stanjem u klubu

Torcida bojkotuje derbi

Adnan Beganović

Najvjerniji navijači Hajduka odlučili su bojkotovati derbi hrvatskog prvenstva koji se igra u subotu tako da će Ibričić i društvo po prvi put u istoriji u susretu s Dinamom biti lišeni podrške Torcide.

“Torcida poziva sve navijače na prosvjedni izostanak derbija u subotu. Time želimo izraziti nezadovoljastvo višegodišnjim načinom vođenja Hajduka, od bivših uprava do aktualne garniture koja je najdraži klub dovela do upravljačke i rezultateske propasti. Neka prazne trine svjedoče da ne stojimo uz ovakav način vođenja Hajduka. Pokažimo svi zajedno u subotu da ne odustajemo od borbe za Veliki Hajduk, time što ćemo svojim nedolaskom na derbi poručiti, ‘Vi niste Hajduk!’

Svi zajedno kažimo dosta podobnim političarima, raznim menadžerima iz mafijaškog miljea, nepotizmu, uhljebima i ostalim neradnicima koji predstavljaju Hajduk proteklih godina. Poručimo ne, svim igračima Hajduka koji nisu spremni na svakoj utakmici ostaviti hajdučko srce na terenu. Za nas na tribinama svaka je Hajdukova utakmica derbi, a naše poštovanje će zaslužiti kada budu tako razmišljali na terenu”, stoji u saopštenju Torcide na zvaničnim internetskim stranicama ove navijačke skupine.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.