Torcida vrijeđala Hrgovića, ovaj odgovorio pogotkom

Sinoć na zadarskim Stanovima

Torcida vrijeđala Hrgovića, ovaj odgovorio pogotkom

Mirko Hrgović dijete je splitskog Hajduka. Ovaj bivši bh. reprezentativac igrajući za Bile postao je jedan od najvećih ljubimaca Tircide, kasnije i kapiten Hajduka. 

Ljubav je ipak kratko trajala, pošto je hajdučko srce odlučilo preći u Torcidi mrski Dinamo iz Zagreba. Hrgović je kasnije zapao u nevolju jer ga ni u Maksimiru nisu toplo primili.

Potpis za Dinamo Torcida ni danas nije zaboravila, pa su tokom sinošnjeg meča navijači Hajduka imali poseban repertoar za Hrgovića. Fudbaler Zadra začepio im je usta na najbolji mogući način. Postigao je gol vrijedan remija zbog kojeg je Hajduk izgubio korak za vodećim Dinamom.

„Hajduk je imao veću podršku, teško nam je bilo igrati u takvoj atmosferi, posebno Mirku Hrgoviću kojeg su cijelo vrijeme vrijeđali“, izjavio je nakon utakmice trener Zadra Ferdo Milin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.