Torlak potpisao za Olimpic

Torlak potpisao za Olimpic

E. Škorić

Bivši kapiten Sarajeva Sedin Torlak danas je predstavljen kao novo pojačanje Olimpica.

Torlak je ovog ljeta napustio Koševo, zatim otišao u Iran, ali nije ostao dugo. Nedavno je, navodno, dogovorio sve uvjete sa Zadrom, ali i tu se zadržao nekoliko dana.

Danas je na press konferenciji Olimpica predstavljen kao novo pojačanje tima sa Otoke.

"Iza mene je dosta turbulentan prijelazni rok. Imao sam gotovo sve završeno u Iranu, ali na kraju sam se zbog nekih problema vratio u Sarajevo. Odmah potom krenuo sam u razgovore s čelnicima Olimpica i moram reći da su prema meni bili jako korektni, te da smo se dogovorili bez ikakvih problema. Ugovor je potpisan do kraja prvog dijela sezone, odnosno na šest mjeseci, a nakon toga ćemo sjesti i nadam se da ćemo potpisati višegodišnji ugovor", kazao je Torlak, dodavši:

"Jutros sam odradio prvi trening i momci su me fenomenalno primili, te ovim putem im se želim zahvaliti na tome. Gledao sam prve dvije utakmice Olimpica i mislim da se radi o kvalitetnom timu, a ja ću učiniti sve kako bih opravdao ukazano povjerenje. Dat ću sve od sebe kako bismo ostvarili zacrtane ciljeve, a to je izlazak u Evropu".

Zadovoljan Torlakovim dolaskom je i šef stručnog štaba Olimpica Nedim Jusufbegović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Dolazak Torlaka će nam sasvim sigurno mnogo značiti. Ne želim reći da sam nezadovoljan igrom naših stopera u prva tri kola, ali svaki dobar igrač je dobro došao u Olimpic. Suvišno je trošiti riječi o Torlaku, jer se radi o kvalitetnom igraču i kvalitetnom čovjeku, čemu svjedoče i nagrade koje je dobijao od navijača Sarajeva, koje je veoma teško zadovoljiti. Torlak je iskusan igrač koji vas nikada neće izdati i u svakom momentu će ostaviti posljednji atom snage na terenu".

Direktorica Olimpica Bisera Gracić dodala je da postoji mogućnost da redove Olimpica u nekoliko narednih dana pojača još jedan ili dva igrača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.