Torlak: Vjerujem u prolaz Sarajeva

Nekadašnji kapiten Bordo tima

Torlak: Vjerujem u prolaz Sarajeva

Midhat Šljivak

Bivši kapiten Fudbalskog kluba Sarajevo, Sedin Torlak, odigrao je veliki broj evropskih utakmica u dresu Bordo kluba. Ukupno šesnaest nastupa je zabilježio u međunarodnim, zvaničnim susretima, a za web stranicu kluba, prenio je svoje utiske.

"Uspomena na evropske utakmice ima i lijepih i loših. Takve utakmice su same po sebi posebne. Zaista je lijepo igrati u Evropi, to je jedan poseban ambijent, zbog kojeg vam je još draže što se bavite fudbalom. Obzirom na situaciju u klubu, kakva je bila dok sam ja igrao, pretežno smo bilježili dobre rezultate. Naravno, bilo je i onih loših. To je sastavni dio sporta, poput nesretnog poraza od Zete, gdje smo trebali proći dalje, ali se uvijek rado prisjećam onih lijepih. Helsingbrog, Orebro ili Levski, to su bile naše velike pobjede uz fantastičnu atmosferu na stadionu. Izdvojio bih i domaću utakmicu protiv ekipe Hiberniansa iz San Marina, gdje sam na Koševu postigao gol.", rekao je Torlak. 

Ovaj sjajni defanzivac, koji je 2008. stigao u Sarajevo i za pet godina sakupio 151 nastup u Bordo dresu uz 12 golova, gledao je posljednji evropski susret protiv Zarije. Kako govori, vjeruje da Sarajevo u četvrtak može izboriti prolazak u narednu rundu takmičenja.

"Imao sam priliku da pogledam većinu utakmice iz Moldavije. Moje viđenje je da Sarajevo može ostvariti pobjedu i uz dobar pristup ne bi trebalo biti problema sa ovom ekipom iz Moldavije. Mi smo kvalitetnija ekipa, a u Moldaviji smo najmanje zaslužili nerješeno. Gostujuće ekipe imaju problema na Koševu u Evropi. Sjećam se susreta protiv ekipe iz San Marina. Nisu navikli na takav Ambijent, njima noge klecaju i uz dobro ispunjene tribine u četvrtak, vjerujem u prolazak. Ja dolazim na utakmicu.", zaključio je Torlak.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti