Postigao sedam golova Hrvatskoj

Toromanović: Moramo biti vrlo oprezni protiv Bjelorusije

Muhamed Toromanović je sa sedam golova bio najefikasniji igrač naše reprezentacije na utakmici u kojoj smo poraženi od Hrvatske.

"Šta reći. Vidjeli ste kako je to izgledalo, bilo se jako teško motivisati. Utakmica bez ikakvog značaja i za Hrvatsku i za nas. Bilo je jako bitno da se niko ne povrijedi. Mi smo pokušavali odigrati neke varijante, međutim nismo to uradili onako kako smo zamislili. Odbrana je u prvom poluvremenu izgledala 'mrtvo' ali šta da se radi", rekao je Toromanović i dodao:

"Moramo zatvoriti ovu priču i pokušati se pripremiti za ove utakmice koje nam slijede, ali moramo u glavi imati i da igramo kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Najvjerovatnije ćemo igrati sa Bjelorusijom i u tom susretu moramo biti jako oprezni. S njima smo u grupi i pobjeda protiv Bjelorusije kod kuće bi nas odvela na Evropsko prvenstvo, a to nam je važnije od preostalih utakmica u Kataru".

Muhamed Toromanović je istakao nekoliko svijetlih tačaka naše reprezentacije sa ovog Svjetskog prvenstva.

"Imamo sada par dana da se odmorimo, idemo dalje. Naša ekipa ima dosta mladih igrača koji će braniti boje ove reprezentacije još dugo godina. Bitno je reći i da nas niko nije nadigrao, a to je vrlo pozitivna stvar. Mi smo dali sve od sebe i dali smo maksimum do zadnjeg momenta, a tako ćemo i nastaviti i pokušati izboriti Evropsko prvenstvo"

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.