Pivot reprezentacije za SportSport.ba

Toromanović: Naše ambicije su plasman na EP

Adnan Beganović

Uoći kvalifikacionih susreta našeg nacionalnog rukometnog tima protiv Austrije i Srbije porazgovarali smo sa iskusnim pivotom Muhamedom Toromanovićem, koji je za SportSport.ba istakao da su ambicije naše reprezentacije plasman na veliko takmičenje.

"Svi smo spremni i zdravi i to je najvažnije u ovom trenutku. Imamo jako tešku grupu, a naše ambicije su plasman na veliko takmičenje. Što se tiče reprezentacije Austrije, oni su za mene nepoznanica. Znam da imaju igrača iz Bundeslige. Prva utakmica je jako važna i od velikog značaja bi nam bila pobjeda", istakao je Muhamed Toromanović za SportSport.ba.

"Srbiju smo prje tri godine pobijedili, istina mogli smo i ubjedljivije slaviti, ali kratka klupa nas je tada koštala. Što se tiče izostanaka u reprezentaciji Srbije, na to se ne trebamo obazirati. Oni uvijek imaju 16 kvalitetnih igrača, no igramo u Skenderiji i vjerujem da ćemo slaviti u toj za nas specijalnoj utakmici", dodao je Toromanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.