Toromanović oduševljen Wislom

Toromanović oduševljen Wislom

Rukometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Muhamed Toromanović od naredne će sezone nositi dres poljskog prvaka Wisla Plock.

Nakon što je predhodne tri sezone proveo nastupajući za Kolding, Toromanović će od naredne sezone nositi dres prvaka Poljske, ekipe Wisle Plock.

"Bio sam na utakmicama finala plej-ofa protiv Viva Kielcea i prijatno sam iznenađen o kakvom se klubu radi. Wisla je veliki klub, odlično organizovan i ima fenomenalne navijače", kaže Muhamed Toromanović za Nezavisne novine.

"Imao sam nekoliko ponuda iz Bundeslige, ali se nisam htio boriti za opstanak. Odlučio sam se za Wislu, jer je klub sa velikim ambicijama. Ispostavilo se da će, s obzirom na osvojenu titulu u Poljskoj, igrati direktno u Ligi šampiona. Najveći rival Viva Kielce će do evropske elite morati kroz pozivni turnir, što je težak posao", dodao je Toromanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.