Bh. rukometaši kreću u kvalifikacije

Toromanović: Publika prepozna kad ostavimo srce na terenu

Midhat Šljivak

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Kataru rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine započinje susretima protiv Estonija i Portugala.

Podmlađeni sastav predvođen sa nekoliko iskusnijih igrača pokušaće da konačno ostvari plasman na jedno veliko takmičenje u šta vjeruje i pivot naše selekcije Muhamed Toromanović.

"Kostur ekipe je mlađi. Od starijih smo tu Prce, ja i Grahovac. Pokušaćemo da igramo brže i atraktivnije. Na nama je da pokažemo na terenu u kakvoj smo formi", rekao je Toromanović, te je dodao:

"Ja nisam igrao protiv Estonije. Oni imaju dosta igrača u Bundesligi. Kad pogledamo i našu ekipu, mi se uigravamo kad se okupimo, što je veliki problem. Mladi momci imaju srce, što je jako bitno. Kad ostavimo srce na terenu, publika to prepozna. Podrška nam je izostala u posljednja dva ciklusa, ali se nadam da će se to sad promijeniti",

"U dvomečima uvijek odigramo očajno prvo poluvrijeme, pa iako kasnije sve popravimo to nas košta. Volio bih konačno da napravimo rezultat", istakao je Toromanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije