Kapiten rukometne reprezentacije za SportSport.ba

Toromanović: Svi smo nasmijani, cilj je da prođemo grupu

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine već od prvog dana priprema za Svjetsko prvenstvo u Kataru radi punim intenzitetom. 

Kapiten našeg nacionalnog tima, Muhamed Toromanović, ističe kako su svi reprezentativci bili u kontaktu tokom klupskih obaveza i da su svi stigli nasmijani na pripreme našeg nacionalnog tima. 

"Okupili smo se jučer, to je bio prvi trening, a sada smo već počeli sa intenzivnijim radom. Mislim da smo dobro odradili ova prva dva treninga, svi su zadovoljni i sretni što su tu. Bili smo u stalnom kontaktu u grupi na Internetu i svi smo jedva čekali te pripreme za Katar," kaže Toromanović i dodaje: 

"Imali smo danas jedan malo duži trening. Intenzivno smo radili na brzini i izdržljivosti. Mislim da je profesor Borko to sasvim dobro odradio i da ćemo biti još bolje fizički spremni za Svjetsko prvenstvo," riječi su Toromanovića. 

Kapiten ističe kako nema nepoznanica u našoj grupi, izuzev Irana, sa kojim još uvijek nismo odmjerili snage. Cilj je jasan, a to je drugi krug. 

"Mi smo svi željni da se dokažemo na velikom takmičenju, sigurno je da poznajemo sve te ekipe, igrali smo već sa njima i sa Austrijom, Tunisom, Makedoncima i Hrvatima. To su sve ekipe koje poznajemo i sigurno je da ćemo se dobro pripremiti. Nadamo se da ćemo svi biti zdravi, a ako budemo igrali kao protiv Islanda onda je sve moguće. Nama je cilj da prođemo grupu, ne idemo tamo turistički," kaže Toromanović i dodaje: 

"Nisam izostavio Iran. Ove ostale ekipe poznajemo, a sa njima nismo igrali. Oni su nam nepoznanica, ali oni su nam prva utakmica i tu moramo ići 120 posto. To je turnirski sistem i prve dvije utakmice su uvijek najvažnije," rekao je Toromanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.