)
Toromanovićeva Wisla ostala bez naslova

Kielce prvak Poljske

Toromanovićeva Wisla ostala bez naslova

Edmir Škorić

Rukometaši Kielce Vive osvojili su naslov poljskog prvaka nakon što su u tri finalne utakmice play-offa savladali Wislu Plock.

Kielce je respektivno slavio u prva dva susreta finala play-offa za prvaka Poljske, a do treće su stigli u Plocku. 

 

Bila je to dosta neizvjesna utakmica, u kojoj su gosti u oba poluvremena slavili sa po jednim golom razlike, odnosno na kraju s ukupnih 27:25. Za poraženu momčad igrao je i bh. reprezentativac Muhamed Toromanović, koji je postigao dva gola.

 

Ponajbolji u redovima pobjedničke momčadi bio je Hrvat Denis Buntić sa pet pogodaka. Gol više pstoigao je Olafsson. Kod domaće momčadi najbolji su bili Chrapowski i Syprzak sa po četiri gola.

 

Moramo kazati i da u redovima Wisle nije bilo Slovenca Boštjana Kavasa, kojeg čeka šest sedmica pauze zbog slomljenog prsta. 

 

Kielceu je ovo bio deveti naslov poljskog prvaka. Prvaci su bili prvi put 1993. godine, potom 1994., 1996., 1998., 1993., 2003., 2009., 2010. i, eto, 2012.  godine.

 

 

Play-off za prvaka Poljske, finale:

Wisla Plock - Kielce 25:27

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.