Torres odveo Atletico u narednu rundu, Bilbao ispao od niželigaša
EPA

Las Palmas ide dalje

Torres odveo Atletico u narednu rundu, Bilbao ispao od niželigaša

E. Ganibegović

Nogometaši Atletico Madrida su večeras na domaćem terenu u revanš susretu šesnaestine finala Kupa kralja savladali Elche s 3:0 i tako obezbijedili nastup u četvrtfinalu ovog takmičenja.

Jorgandžije su u potpunosti razbile svoga pritivnika koji nije imao nikakvih šansi u ovome susretu.

Do prvog pogotka se čekalo 31. minutu kada je Gimenez na asistenciju Carrasca doveo Atletico do zasluženog vodstva. Samo dvije minute poslije Madriđani svoju prednost povećavaju na 2:0, a mrežu gostiju je zatresao Torres.

Atletico je u drugom poluvremenu nastavio sa dominantom igrom pa su tako u 68. minuti postigli i treći pogodak koji je bio djelo Torresa. Domaći sastav je imao još mnoštvo prilika, međutim do kraja meča se rezulat nije mijenjao pa je ekipa Diega Simeonea prošla u narednu rundu Kupa kralja.

Kup Kralja, revanš šesnaestine finala:

Athletic Bilbao - Formentera 0:1

Las Palmas - Deportivo La Coruna 2:3

Atletico Madrid - Elche 3:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi