Torres pred novim transferom, mijenja klub i kontinent
EPA

Iskusni španski napadač

Torres pred novim transferom, mijenja klub i kontinent

Epizoda Fernanda Torresa u dalekom Japanu se bliži kraju.

Proslavljeni španski napadač je u Japan otišao ljetos prihvativši ponudu Sagan Tosua, a iako ima važeći ugovor, navodno će ovaj klub napustiti i ponovo promijeniti kontinent.

Za Torresove usluge se, kako prenose inostrani mediji, interesuje meksički Atletico de San Luis, u čijem vlasništvu 50 odsto udjela ima Atletico Madrid, a pregovori su navodno već uspostavljeni.

Atletico de San Luis u svojim redovima već ima petoricu španskih fudbalera, pa samim tim Torresu ne bi bio problem da se prilagodi na novu sredinu, što, recimo, nije slučaj s Japanom. Otkako je potpisao za Sagan Tosu postigao je samo četiri pogotka u skoro 30 utakmica.

"Torres ili bilo ko drugi iz Atletico Madrida je dobrodošao ovdje", poručili su iz Atletico de San Luisa.

Šta Torres predstavlja za Atletico ne treba pretjerano naglašavati. U dva mandata za madridski klub je postigao 120 pogodaka, čime je stekao legendarni status među navijačima, a kroz karijeru je još igrao za Liverpool, Chelsea i Milan.

Torres je također imao uspjeha i sa španskom reprezentacijom s kojom je dva puta bio prvak Evrope i jednom svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi