Januarski transfer Edina Džeke u City i dalje na listi 10 najskupljih u Premier ligi
Iako je od dolaska našeg dijamanta u Manchester City prošlo punih osam godina, njegov transfer se i dalje nalazi u samom vrhu najskupljih u historiji engleske Premier lige u mjesecu januaru.

Bh. dijamant u odabranom društvu

Januarski transfer Edina Džeke u City i dalje na listi 10 najskupljih u Premier ligi

S. Grebović

Zimski prelazni rok služi ponajprije kako bi se ekipe pojačale dovođenjem određenih igrača na one pozicije na kojima imaju najviše nedostataka i na taj način ojačale pred nastavak sezone.

Januarski prelazni rok zvanično je počeo prvim danom 2019. godine, a vlasnici Chelsea su prvi 'probili led' potpisavši Christiana Pulisica iz Dortmunda. Transfer mladog Amerikanca se nalazi na visokoj trećoj poziciji najskupljih januarskih transfera ikada.

Neki od tih transfera pokazali su se kao pun pogodak, ali bio je i onih koji su bili potpuni promašaji. Donosimo vam listu TOP 10 najskupljih transfera zimskog prelaznog roka u historiji Premier lige.

1/11 Kreni

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije