Torres: Zbog Liverpoola sam bio izdajnik
FOTO: EPA

Prisjetio se transfera u Chelsea

Torres: Zbog Liverpoola sam bio izdajnik

Fernando Torres se u knjizi Simona Hughesa pod nazivom "Ring od Fire" prisjetio transfera iz Liverpoola u Chelsea. 

Po dolasku u Liverpool 2007. godine iz Atletico Madrida nadao se osvajanju brojnih trofeja, međutim njegova riznica je zjapila prazna i to je jedan od razloga zašto je u transferu vrijednom 50 miliona eura prešao u Chelsea. 

Danas kada je prošlo nekoliko godina zamjera Liverpoolu što se osjećao kao izdajnik. 

"Čelnici Liverpoola su mi tada rekli da imaju u planu izgraditi nešto novo, dovesti mlađe igrače. Pomislio sam 'Pa za to treba vremena, dvije, tri, četiri, možda i deset godina. Nisam želio čekati, imao sam 27 godina i htio sam osvajati trofeje", objasnio je Torres i potom dodao:

"Iako su me neki vidjeli kao izdajnika, to je pravi razlog zašto sam otišao. A gdje je Liverpool danas, šta je osvojio? U klubu nisu željeli priznati da rade nešto pogrešno. Oni su prezentirali priču kao da sam ja izdajnik", istakao je.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Torres je nakon epizode u Chelseaju prešao u Milan, da bi se potom vratio u svoj Atletico Madrid.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije