Tošić: Radujem se Svjetskom prvenstvu

Tošić: Radujem se Svjetskom prvenstvu

Edmir Škorić

Nešto manje od mjesec dana ostalo je do Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi. Nestrpljivo ga svi očekuju, baš kao i Zoran Tošić, reprezentativac Srbije i član Manchester Uniteda, trenutno na posudbi u Koelnu.

Zoran Tošić skoro pa sigurno će biti na spisku 23 igrača, koje će selektor Radomir Antić povesti na jug Afrike, gdje će se Srbija do  drugog kruga boriti sa Njemačkom, Ganom i Australijom.

"Stvarno se radujem Svjetskom prvenstvo. Igranje na ovakvom turniru je najviše što jedan igrač može postići. Zapravo, biti dio SP-a je kao ostvarenje sna za mene", kazao je Tošić za njemački Bild.

"Jedan od glavnih razloga zbog čega sam došao u Koeln na posudbu je svakako želja za igranjem i nastupom u selekciji Srbije na Svjetskom prvenstvu. Što se favorita tiče, nije realno nikoga izdvajati. Sve selekcije su do SP-a došle nakon prolaza kroz teške kvalifikacije. Svi zaslužuju biti tamo i prema tome ne treba nikoga podcjenjivati", dodaje Tošić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti