TOŠK siguran protiv Usore, Famos deklasirao Krivaju

Druga liga FBiH, grupa Centar

TOŠK siguran protiv Usore, Famos deklasirao Krivaju

S. Mlaćo

U Drugoj ligi Federacije BiH grupa Centar igrani su susreti 15. kola, a viđeno je veoma efikasno kolo.

Lider TOŠK na svom terenu savladao je Usoru sa 4:1. Za Tešanjce su pogađali Nedim Mujkanović, Semin Skulić, Demir Bedak i Osmo Nuhanović, dok je počasni pogodak za goste djelo Aleksandra Kršića.

Azot je u Vitkovićima sa 3:1 savladao maglajski Natron, iako su gosti nakon samo četiri minute pogotkom Dine Dizdarevića imali vodstvo. 

Ipak, domaći se bude te preko Adisa Korjenića, Hamze Reke i Almina Isakovića dolaze do pobjede. 

Najefikasniji u ovo kolu bio je Famos iz Hrasnice koji je sa 7:1 deklasirao Krivaju. Nakon prvog poluvremena Famos je vodio sa 2:0 pogotcima Emir Kreho i Mak Muharemović, da bi u drugom mrežu gostiju pogađali Irhad Nezić, dva puta Senad Sarajkić, Almir Čatić i dva puta Dželaludin Repuh. Za goste je u 92. minuti pogodio Kemal Ćosić. 

Žepče je sa 2:1 savladao Novi Grad, dok je Pobjeda sa 2:0 nadigrala Borac. Ilijaš je istim rezultatom savladao Mladost, dok je Radnik iz Hadžića u Zenici nadigrao Rudar 2:1. 

TOŠK je i dalje prvi sa 38 bodova, a Famos je drugi sa 33, dok Natron ima 30. 

Mladost je posljednja sa 3 boda, a Rudar iz Zenice ima 8.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi