Težak skandal na Anfieldu, navijač sve snimio mobitelom
Liverpool i Wolverhampton odigrat će novi meč, ali sve je trebalo biti gotovo već protekle noći na Anfieldu. Nesretni sudija nije imao druge opcije (Foto: Screenshot)

Liverpool je, prema snimku, trebao izgubiti

Težak skandal na Anfieldu, navijač sve snimio mobitelom

M. Šljivak

Liverpool i Wolverhampton remizirali su (2:2) na Anfieldu u susretu FA Kupa, ali je ovaj meč završio popriličnim skandalom jer je video tehnologija u finišu meča zakazala i čini se poništila čist pobjednički pogodak Wolvesa.

Liverpool i Wolverhampton odigrali su meč bez pobjednika (2:2) i putnik u narednu fazu FA Kupa bit će odlučen u ponovljenom meču koji će se igrati na Molineux stadionu.

Međutim, čini se da je u ovom meču Wolverhampton žestoko oštećen. Toti Gomes je u 82. minuti postigao gol za 3:2, proslavio je gol skidanjem dresa, a zatim je pomoćni sudija podigao zastavicu.

Pomoćni sudija smatrao je kako je Matheus Nunes bio u ofsajd poziciji nakon što mu se lopta vratila iz kornera. Glavni sudija Andy Madley kontaktirao je VAR sobu kako bi mu pomogli, ali je došlo do katastrofe.

Ispostavilo se da pomoći nema. Nijedna VAR kamera nije mogla uhvatiti pravi ugao kako bi odredila je li Nunes bio u ofsajd poziciji, pa je odluka prepuštena sudijama na terenu.

Madley je na kraju odlučio poslušati pomoćnika i čini se da je napravljena skandalozna greška jer je jedan od navijača s tribine uspio snimiti pogodak.

Oglasi

On je upalio kameru u pravom trenutku i snimak pokazuje dosta toga. Definitivno se vidi da fudbaler Wolvesa nije u nedozvoljenoj poziciji kada je ponovo došao do lopte i napravljen je ogroman propust.

Wolvesi također tvrde da je i njihova kamera snimila sve i da ofsajda nije bilo.

"Naša taktička kamera pokazuje da je gol Totija Gomesa trebao biti priznat", rekao je menadžer Wolvesa Julen Lopetegui.

Nevjerovatno je da je na stadionu kakav je Anfield došlo do situacije da nijedna kamera ne uhvati ugao i poziciju u kojoj se nalazi fudbaler Wolvesa i tužno je da je sve navijač s tribine uspio snimiti, a ne kamere postavljenje za video tehnologiju.

Na kraju Wolvesi su ti koji imaju pravo da se ljute. Čini se da su nepravedno ostali bez pobjede i plasmana u narednu fazu takmičenja.

Vi prosudite sami je li ofsajd postajao.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi