Tottenham ispustio pobjedu protiv Southamptona, golčina Bešića obilježila trijumf Sheffield Uniteda

FA Kup, 1/16 finala

Tottenham ispustio pobjedu protiv Southamptona, golčina Bešića obilježila trijumf Sheffield Uniteda

U terminu od 16:00 sati odigrano je osam mečeva 1/16 finala engleskog FA Kupa.

Pobjedu je upisao Norwich i to na gostovanju na Turf Mooru kod Burnleyja. Kanarinci su na kraju slavili rezultatom 1:2 i tako prošli u osminu finala.

U prvom dijelu nije bilo golova, da bi u nastavku bila viđena tri. Norwich je došao do prodenosti od 0:2 zahvaljujući golovima Hanleyja (53') i Josipa Drmića (57'), da bi Burnley smanjio na 1:2 preko Pietersa u 72. minuti susreta. Ispostavilo se da je tada Pieters postavio konačni rezultat.

Sheffield United ja slavio na kultnom The Denu kod Millwalla. Popularne Oštrice su slavile sa minimalnih 0:2, a do vodstva su stigle zahvaljujući sjajnom golu bh. reprezentativca Muhameda Bešića iz 62. minute.

Konačnih 0:2 postavio je Norwood u 84. minuti utakmice, također udarcem sa distance.

Tottenham je bio jako blizu pobjede na gostovanju kod Southamptona, ali je na kraju remizirao rezultatom 1:1.

Pijetlove je u vodstvo doveo Son u 58. minuti. Tottenham je odigrao brzu akciju, a Son preciznim udarcem donio pobjedu svojoj ekipi.

Taman kada se pomislilo da će Tottenham proslaviti plasman u osminu finala FA Kupa, Boufal u 87. minuti postiže gol za izjednačenje i konačnih 1:1.

Tako ćemo gledati ponovljeni duel ova dva tima.

Laganu pobjedu upisao je Porstmouth koji je sa 4:2 na svom terenu savladao Barnsley.

Poveli su domaći u 37. minuti preko Closea, da bi Marquis u sudijskoj nadoknadi prvog dijela povisio na 2:0.

U 60. minuti su domaći uspjeli smanjiti na 2:1 preko Woodrowa, ali je Curtis dvije minute kasnije pogodio za 3:1. Konačnih 4:1 postavio je Burguess u 76. minuti.

Poraz Barnsleyja je ublažio Chaplin golom za konačnih 4:2 u sudijskoj nadoknadi.

WBA je iako je igrao sa igračem manje od 72. minute kada je drugi žuti karton dobio Ajayi uspio sa 0:1 savladati West Ham. Pobjedonosni gol je postigao Townsend još u devetoj minuti susreta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Remije su odigrali Coventry - Birmingham (0:0), Newcastle - Oxford United (0:0) i Reading - Cardiff (1:1), pa ćemo gledati "reprize" ovih utakmica.

Nešto ranije je Leicester prošao u osminu finala FA Kupa pobjedom nad Brentfordom od 0:1, dok se duel Hull - Chelsea igra od 18:30h.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi