Tottenham ozbiljno naumio ispustiti Ligu prvaka: Devetorica Pijetlova poražena u Bournemouthu

Premier liga, 37. kolo

Tottenham ozbiljno naumio ispustiti Ligu prvaka: Devetorica Pijetlova poražena u Bournemouthu

Tottenham je danas gostovao na Vitality stadionu u 37. kolu Premier lige, te je pobjedom protiv Bornemoutha imao priliku potvrditi mjesto koje ga vodi u Ligu prvaka. Ipak, Pijetlovi nisu uspjeli slaviti trijumf, već su poraženi rezultatom 1:0.

Prvo poluvrijeme je donijelo dosta uzbuđenja. Nisu bili bezopasni ni domaći, dok je Tottenham prijetio preko Lucasa Moure i Dele Allija.

Ipak, mladi golman Boruemoutha Travers koji je danas debitovao u Premier ligi je branio sjajno, pa je uspijevao sačuvati mrežu domaćih.

Treba istaći da je Dier koji je u ranoj fazi utakmice dobio žuti karton mogao u prvom dijelu dobiti i drugi žuti i crveni karton, ali i biti krivac za penal.

Arbitar Pawson nije odlučio dati Diaru crveni, a ni svirati penal nakon njegovog starta nad Wilsonom.

Ipak, Tottenham je u samom finišu prvog dijela ostao sa desetoricom jer je Pawson pokazao direktan crveni karton Sonu koji je odgurnuo jednog protivničkog igrača.

Prvo poluvrijeme je završeno rezultato 0:0, Pochettino je u drugom napravio dvije izmjene, a jedna od njih je bio i mladi Foyth.

Foyth se, međutim, nije naigrao jer je Foyth u 48. minuti dobio direktan crveni karton zbog grubog i neopreznog starta nad protivničkim igračem.

Tottenham je tako ostao sa devetoricom na terenu, pa je bilo jasno da će i bod biti odličan za Pijetlove s obzirom na odnos snaga.

Bournemouth je krenuo po pobjedu, dok se Tottenham branio i pokušavao koliko-toliko zaprijetiti iz kontri.

Solidnu šansu za Bournemouth je imao Ibe u 73. minuti, ali je Lloris odbranio njegov udarac. Dobru šansu su domaći imali i u 89. minuti nakon kornera, ali se Tottenham uspio odbraniti.

Međutim, Tottenham se nije odbranio u prvoj minuti sudijske nadoknade jer je Ake pogodio za 1:0 i pobjedu Bounremoutha.

Tottenham je ostao na trećoj poziciji sa 70 bodova i ima još jednu utakmicu do kraja sezone. Chelsea na četvrtoj poziciji ima dva boda manje, dok petoplasirani Arsenal ima četiri boda manje od Pijetlova. Ipak, ove dvije ekipe imaju odigrati još dvije utakmice do kraja sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Gosti tako ne da nisu uspjeli potvrditi mjesto u Top 4, već se kockaju sa istim pošto su u prošlom kolu poraženi i od West Hama.

Treba dodati da bh. golman Asmir Begović danas nije bio u protokolu kod Borunemoutha.

Top Komentari

SamiAm1234
Pravo pjetlovi, voli vas Chelsea i Arsenal ❤❤❤
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi