Tottenham seli na kultni Wembley?

U sezoni 2017/18.

Tottenham seli na kultni Wembley?

Britanski BBC donosi vijest da bi londonski Tottenham u sezoni 2017/18. svoje domaće utakmice mogao igrati na čuvenom Wembleyju.

Razlog za to je gradnja novog stadiona vrijednog 400 miliona funti odmah do njihovog White Hart Lanea, a prvi radovi su već počeli.

Kako je saopštio predsjednik FA Greg Dyke, Savez je blizu dogovora sa Tottenhamom o njihovom preseljenju na Wembley u pomenutoj sezoni, a nije čak isključeno ni da ovaj klub tamo ugosti svoje protivnike u utakmicama Lige prvaka naredne sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ukoliko se to dogodi, Tottenham bi postao drugi londonski klub koji je utakmice najelitnijeg takmičenja u Evropi igrao na ovom legendarnom stadionu.

Prethodno je tamo nastupio njihov najveći rival Arsenal, koji je na Wembleyju igrao u sezonama 1998/99. i 1999/00.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije