Tottenham spremio veliku nagradu za Kanea

Novac nije problem

Tottenham spremio veliku nagradu za Kanea

Trenutno jedan od najboljih svjetskih napadača Harry Kane bi lako mogao ostati u Tottenhamu.

Čelnici ovog kluba su svom najboljem fudbaleru pripremili veliku nagradu nakon završetka Evropskog prvenstva. Za Kanea je spreman novi petogodišnji ugovor po kojem bi njegova sedmična primanja bila gotovo utrostručena.

Kane trenutno zarađuje 35 hiljada funti sedmično, a po novom bi njegova plata iznosila 100 hiljada, što je najbolji motiv za potpis novog ugovora.

Ako se pregovori uspješno realizuju, Kane će postati najplaćeniji fudbaler Spursa.

Jasno je da u Tottenhamu pod svaku cijenu žele sačuvati napadača koji je već dvije sezone stalna prijetnja za sve odbrane u Engleskoj. Prošle sezone je Kane bio prvi strijelac Premier lige sa 25 postignutih pogodaka, a nije tajna da se za njega interesuju neki od najmoćnijih klubova današnjice.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U novi ugovor će najvjerovatnije biti ugrađena i 'paprena' otkupna klauzula, kojom bi Tottenham sebi osigurao veliku zaradu od njegovog prvog transfera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi