Totti nije gledao finale Kupa
Totti: "Za vrijeme finala, bio sam na večeri"!

Totti nije gledao finale Kupa

Edmir Škorić

Zvijezda rimske Rome, Francesco Totti, nije gledao finale italijanskog Kupa, koji je pripao ljutom gradskom rivalu Rome, Laziu. Legendarnu Rominu "desetku", kako sam kaže, ne zanima trijumf "nebesko-plavih".

Jedan od većih gradskih rivaliteta je, bez sumnje, onaj između Lazia i Rome, a ove sezone Kup Italije pripao je igračima "nebesko-plavih", te su tako prekinuli dvogodišnju dominaciju "vučice".

Podsjetimo, Lazio je u srijedu nakon regularnih 1:1, bio bolji u izvođenju jedanesteraca, te slavio u finalu nacionalnog Kupa protiv Sampdorije. Budući da su u Seriji A tek na desetom mjestu, Lazio će naredne sezone predstavljati Italiju u Evropi, dok se Roma grčevito bori za izlazak na evropsku scenu. Nalaze se na 6. mjestu, koje vodi u Kup UEFA, ali uz njih će i Genova, Palermo, Udinese i Cagliari voditi bitku u posljednja tri kola.

"Da budem iskren, stvarno ne vodim brigu o Lazievom osvajanju Kupa. Nisam ni gledao finale, bio sam vani na večeri", potvrdio je Totti za Corriere Dello Sport, te nastavio.

"Želim da se kvalificiramo za Evropu, jer to je ono što nam jedino preostaje".

"Vučica" sutra dočekuje Cataniju, te bi pobjedom napravili veliki korak u ostvarenju svog, ovosezonskog, cilja. Postoji mogućnost da se dva ljuta gradska rivala sretnu u Kup UEFA, naredne sezone.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.