Toulalan napustio Bordeaux jer više ne može da trpi nedisciplinu

Iskusni fudbaler očigledno zna nešto više

Toulalan napustio Bordeaux jer više ne može da trpi nedisciplinu

Iskusni francuski fudbaler Jeremy Toulalan napustio je Bordeaux pet mjeseci prije isteka ugovora.

Ovom nekada slavnom francuskom klubu prijeti ispadanje iz Ligue 1 iako se trenutno nalazi na solidnoj 12. poziciji. Ipak, od zone ispadanja je udaljen samo četiri boda i situacija bi bila još alarmantnija da za vikend nije upisana iznenađujuća gostujuća pobjeda protiv petoplasiranog Nantesa (1:0).

Da u ovom klubu nešto 'ne štima' pokazuje i potez Toulalana, koji je iznenada odlučio napustiti klub uz obrazloženje da više ne može trpiti nedisciplinu unutar ekipe. Toulalan je sa Bordeauxom raskinuo ugovor nakon što je klub napustio sada već bivši trener Gus Poyet.

Bivšeg fudbalera Lyona i reprezentativca Francuske, koji je u Bordeauxu imao ulogu kapitena, zapravo je najviše pogodio nedavni otkaz Poyetu, a iz kluba ističu da ih njegova odluka da ode nije pretjerano iznenadila jer je i ranije najavljivao da će to uraditi čim ode trener.

Toulalan vjerovatno zna nešto više, jer se stiče utisak da su fudbaleri Bordeauxa okrenuli leđa Poyetu i nisu željeli igrati onako kako znaju. Najbolji dokaz nediscipline u ekipi je nedavni snimak trojice fudbalera Bordeauxa (Jonathan Cafu, Otavio i Malcom) nastao nakon poraza od Caena prošle sedmice ispred stadiona, kojeg su napustili nasmijani i vidno raspoloženi.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Bordeaux je ove sezone pretrpio nekoliko teških, pa i sramotnih poraza. Recimo, od PSG-a su izgubili sa 6:2, kod kuće od Strasbourga sa 3:0, u Kupu su ispali od petoligaša i dobili tri crvena kartona...

Jeremy Toulalan je sada slobodan igrač i ostaje da se vidi gdje će ovaj 34-godišnjak nastaviti svoju karijeru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi