Toure: Aguero je najbolji napadač na svijetu

Toure: Aguero je najbolji napadač na svijetu

E. Škorić

Veteran Manchester Cityja Yaya Toure obožava svog suigrača Sergija Aguera.

Toure samo biranim riječima govori o Agueru i smatra da je argentinski napadač trenutno najbolji.

"Mislim da je bio u dobroj formi. On je jako važan igrač za nas. Ljudi su govorili: 'Ko je ovaj Aguero?', ali mislim da je sada najbolji napadač na svijetu", rekao je Toure, dodavši.

Aguero je trenutno najbolji strijelac Cityja s 12 premierligaških golova, dok je 11 golova zabio u ostalim takmičenjima.

Sjajni napadač, kojeg je City doveo iz Atletica, jedno vrijeme je sjedio na klupi jer je Pep Guardiola više vjerovao mladom Brazilcu Gabrielu Jesusu, ali nakon što se povrijedio, Aguero se vratio u startnu postavu i odmah pokazao da zaslužuje igrati.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Aguero je osvojio dva naslova Premier lige sa Cityjem, te Evropsku ligu i Superkup Evrope sa Atleticom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi