Toure, Drogba i Mikel kandidati za nogometaša godine

Afrički kontinent

Toure, Drogba i Mikel kandidati za nogometaša godine

Afrička nogometna konfederacija skratila je listu kandidata za najboljeg igrača 2013. godine, a na užem spisku ostali su Yaya Toure, Didier Drogba i John Obi Mikel. 

Reprezentativac Obale Slonovače i igrač Manchester Cityja Yaya Toure ima priliku da po treći put uzastopno biti proglašen za najboljeg nogometaša Afrike.

Do sada je to pošlo za rukom pošlo samo dvojici afričkih nogometaša ito Abedi Peleu iz Gane u razdoblju od 1991. do 1993, odnosno Kameruncu Samuelu Eto'ou u periodu od 2003. do 2005. godine.

Toureov kolega iz reprezentacije i napadač Galatasarayja Didier Drogba dva puta je u karijeri osvajao titulu najboljeg, dok nogometaš Chelsea Nigerijac Mikel do sada nije bio laureat. Proglašenje najboljeg igrača Afrike obaviće se na svečanosti u Lagosu devetog januara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije