Toure: FIFA treba dodijeliti dvije Zlatne lopte
Foto: EPA

"Biće nepravedno što jedan od njih neće dobiti nagradu"

Toure: FIFA treba dodijeliti dvije Zlatne lopte

Endin Čaušević

Vezni igrač Manchester Cityja Yaya Toure izjavio je za tamošnje medije da FIFA treba ove godine dodijeliti dvije Zlatne lopte.

Prema riječima Tourea biće nepravedno prema Ronaldu i Messiju da samo jedan od njih dobije Zlatnu loptu.

"Prošle godine Cristiano je bio najbolji, ali ja ću uvijek glasati za Messija. Ne samo što ga poštujem kao bivišeg saigrača iz Barce već što mislim da je on najbolji na svijetu", rekao je Toure, te dodao:

"U stvari najbolje bi bilo da FIFA dodijeli dvije Zlatne lopte. Jedna za Messija, a druga za Ronalda. Biće nepravedno što jedan od njih neće dobiti tu nagradu".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Fudbaler Cityja na kraju je dodao da očekuje da će se i on naći na listi najboljih fudbalera za ovu godinu, te da će biti u prvih pet.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.