Trabzon deklasirao Gaziantepspor

Turska Superliga, 26. kolo

Trabzon deklasirao Gaziantepspor

Edmir Škorić

Nogometaši Trabzonspora uvjerljivo su slavili protiv Gaziantepspora u drugom susretu 26. kola turske Superlige.

Trabzon je ovom pobjedom, trinaestom prvenstvenom, došao na četvrtu poziciju te ostao u utrci za naslovom.

Poveli su domaći autogolom Bugarina Ivelina Popova u sedmoj minuti, što je bio i konačan rezultat prvog dijela. Burak Yilmaz je u 56. iz penala povisio na 2:0, a Mustafa Yumlu iz igre na 3:0 u 65. minuti.

Četiri minute kasnije Slovak Marek Sapara pogađa za goste, kojima je sve nade uništio njihov golman Zydrunas Karčemarskas, koji je u 78. minuti skrivio penal i zaradio crveni karton. Yilmaz je ponovo uzeo loptu u ruke i zabio iz jedanaesterca za konačnih 4:1.

Trabzonu je to bila šesta uzastopna pobjeda pred svojim navijačima, dok je Gaziantepspor bez pobjede u posljednjih osam gostovanja.

Turska Superliga, 26. kolo:

Trabzonspor - Gaziantepspor 4:1 (Popov 7 - ag, Yilmaz 56 - penal, 79 - penal, Yumlu 65/ Sapara 69)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti