Trabzon i Kayseri bez pobjednika nakon 90 minuta igre

Gosti su imali prednost tokm većeg dijela susreta

Trabzon i Kayseri bez pobjednika nakon 90 minuta igre

U prvom susretu današnjeg programa 15. kola turske Superlige Trabzonspor i Kayserispor su remizirali, a rezultat je bio, 1:1. 

Poveli su gosti nakon samo devet minuta igre, a nakon centaršuta Pabla Mouchea strijelac je bio Salih Dursun. Nastavio je Kayseri sa napadima i u nastavku prvog poluvremena. Redale su se prilike Diopa, Dursuna, Mouchea, ali mreža Trabzona se nije zatresla. Trabzonspor je preuzeo inicijativu u nastvaku prvog poluvremena, ali su gosti na odmor otišli sa minimalnim vodstvom. 

 

Trabzon je u nastavak susreta ušao sa željom da da izjednači, ali su se gosti odlično branili. Odličnu priliku imao je Mierzejewski, ali mreža Kayserija se nije zatresla. Napadi domaćina urodili su plodom u 79. minuti susreta, a strijelac je bio Olcan Adin. Do kraja se rezultat nije mijenjao, pa su ekipe podijelile bodove. 

 

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Turska Superliga, 15. kolo:

Trabzonspor - Kayserispor 1:1 (Adin 79/Dursun 9)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.