Trabzon iznenadio Pinar, Stipanović solidan

Pobjeda Trabzona

Trabzon iznenadio Pinar, Stipanović solidan

Midhat Šljivak

Košarkaši Trabzonspora savladali su danas na gostovanju u 13. kolu TBL lige ekipu Pinar Karsiyake rezultatom 72:64.

Trabzonspor je odlično otvorio meč. Nakon prve četvrtine su stekli devet poena prednosti (19:10), što je prednost koju su uspješno čuvali. Uspio je domaći tim do poluvremena smanjiti na minus sedam 36:29, ali do preokreta u nastavku nisu mogli.

Trabzon je u nastavku utakmice držao svoje vodstvo, a iako je Pinar prijetio, nisu uspjeli da preokrenu rezultat, te je Trabzon slavio pobjedu.

Andrija Stipanović je ubacio pet poena za Trabzon uz četiri skoka, a Michael Stoll je ubacio 26 poena u pobjedničkom timu. Esteban Batista je kod Pinara ubacio 34 poena.

U ostalim današnjim susretima Fenerbahče je lagano savladao Ušak 97:67, a Banvit je  razbio Mersin 94:63.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti