Trabzon iznenadio Ruse, dobar nastup Stipanovića

Eurochallenge, 1/4 finale

Trabzon iznenadio Ruse, dobar nastup Stipanovića

Košarkaši Trabzonspora su kreirali iznenađenje na gostovanju u Rusiji kod ekipe Saratova, koju su savladali rezultatom 100:73 i tako izborili plasman u polufinale.

Ključni period utakmice bila je bila druga četvrtina, u kojoj je turski tim slavio sa čak 28:6. Do kraja su gosti znalački sačuvali stečenu prednost i tako se jednom nogom već plasirali u polufinale ovog takmičenja.

Zapaženu ulogu u pobjedi ekipe koju sa klupe predvodi naš Nenad Marković imao je i Andrija Stipanović.

Reprezentativac BiH je susret završio sa osam poena, sedam skokova, šest asistencija i dvije blokade. Na terenu je proveo 23 minute, a za vrijeme njegovog boravka na parketu Trabzonpor je napravio 35 poena razlike.

Nenad Marković i Trabzonspor su ovom pobjedom izbacili ruski tim i plasirali se u polufinale ovog takmičenja.

Eurochallenge, 1/4 finala:

Avtodor Saratov - Trabzonspor 73:100

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.