Trabzon ne može protiv Efesa

Efes vodi s 2:0

Trabzon ne može protiv Efesa

Midhat Šljivak

Košarkaši Trabzonspora poraženi su od Anadolu Efesa 77:59 u drugom meču polufinala turskog prvenstva.

Tim Nenada Markovića je odigrao dosta dobrih 20 minuta, ali je u nastavku veći kvalitet igrača presudio, te je Efes stigao do novo pobjede.

Nakon prve dionice Efes je imao pet poena prednosti (21:16), da bi Trabzon u završnici prvog poluvremena uspio da dođe do preokreta i prednosti od četiri poena (35:31).

Međutim, dopustili su seriju od 6:0, pa je Efes na odmor otišao s poenom prednosti, 37:36.

Ipak, nastavak susreta potpuno pripada Efesu. Tim Dušana Ivkovića je pregazio Trabzon, te je stigao do pobjede i u drugom meču.

Domaće je do pobjede vodio Matt Janning sa 15 poena, poen manje uz 10 skokova je dodao Nenad Krstić, dok je kod gostiju Sean Marshall sa 11 poena bio najefikasniji.

Andrija Stipanović je ubacio osam poena, te je imao osam skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.