Trabzonspor slavio u Orduu

Turska Superliga, 12. kolo

Trabzonspor slavio u Orduu

Edmir Škorić

Trabzonspor je stigao do vrijedne pobjede na teškom gostovanju kod Orduspora u posljednjem susretu 12. kola turske Superlige.

Dosta tvrda utakmicau Orduu pripala je gostima, a zanimljivo da su svi golovi postignuti u posljednjih pola sata.

 

Iskusni Austrijanac Marc Janko doveo je Trabzon u voodstvo u 61. minuite, a 12-ak minuta prije kraja Rumun Bogdan Stancu vraća stvari na početak.

 

Ipak, igrači u bordo dresovima dolaze ponovo u vodstvo, ali ovoga puta nisu ga ispustili. U 82. minuti Olčan Adin je bio strijelac za nova tri boda Trabzona, s kojim se ovaj klub plasirao čak na šestu poziciju i trenutno ima 19 bodova, koliko i petoplasirani Bešiktaš. Orduspor je ostao na 17 bodova.

 

Turska Superliga, 12. kolo:

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Orduspor - Trabzonspor 1:2 (Stancu 78/ Janko 61, Adin 82)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.