Tradicija na strani Rumuna

Treća sreća

Tradicija na strani Rumuna

Adnan Beganović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će po treći put u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo odmjeriti snage sa Rumunijom.

U oba prethodna meča, koja su se igrala u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2004. godine u Portugalu slavili su Rumuni, a za nadati se da će sutra Zmajevi prekinuti neugodnu tradiciju.

U prvom susretu odigranom 7. septembra 2002. godine na Koševu pred 5.000 gledalaca naš nacionalni tim poražen je rezultatom 0:3. Strijelci za Rumuniju bili su Chivu, Munteanu i Ganea.

U revanš susretu odigranom 7. juna 2003. godine u Craiovi pred 25.000 gledalaca Mutu i društvo slavili su rezultatom 2:0. Strijelci za Rumuniju bili su Mutu i Ganea.

Kvalifikacije za EP 2004. godine:
BiH - Rumunija 0:3 (Chivu 8', Munteanu 10', Ganea 28')
BiH: Piplica, Bešlija (od 43. Brkić), Musić, Hibić, Rizvić, Ikanović (od 37. Hurić), Mulina, Hota, Muratović, Salihamidžić, Bajramović (od 46. Akrapović).  Selektor: Blaž Slišković
Rumunija: Stelea (od 33. Vintila), Contra, Radoi, Filipescu, Chivu, Popescu, Codrea (od 84. Ghioane), Munteanu, Ganea, Mutu, Niculae (od 67. Cernat). Selektor: Anghel Iordanescu

Rumunija - BiH 2:0 (Mutu 46', Ganea 87')
Rumunija: Lobont, Contra, Rat, Iencsi, Chivu, Radoi, Codrea (od 67. Bundea), Pancu, Ganea, Mutu (od 86. Miu), Ilie (od 78. Soava). Selektor: Anghel Iordanescu
BiH: Hasagić, Berberović (od 77. Blatnjak), Musić, Konjić, Hibić, Bajramović, Bešlija (od 48. Bartolović), Grujić, Hrgović (od 78. Spahić), Barbarez, Bolić. Selektor: Blaž Slišković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.