Tragedija na terenu: Hrvatski fudbaler izgubio život tokom utakmice

Iznenadna smrt

Tragedija na terenu: Hrvatski fudbaler izgubio život tokom utakmice

Fudbalski svijet zadesila je nova tragedija. Nakon što je početkom mjeseca preminuo reprezentativac Italije i kapiten Fiorentine Davide Astori, život je izgubio i 25-godišnji hrvatski fudbaler Bruno Boban.

Hrvatski mediji pišu da se Boban na utakmici 3. HNL (Istok) između svoje Marsonije i Slavonije srušio na terenu i preminuo nakon što mu je pozlilo.

Incident se dogodio u 15. minuti utakmice kada je Bobana pogodila lopta u grudi, a iako je vrlo brzo intervenisala Hitna pomoć, nakon 20-tak minuta je odustala od reanimiranja i ustvrdila da je nemoćna te da pomoći više jednostavno nema.

“Svi smo u šoku, cijela svlačionica plače. Liječnici su rekli kako mu je pukla srčana aorta”, rekao je za 24sata igrač Marsonije Hrvoje Mišić.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Boban je igrao na desnom krilu i sa 12 pogodaka je najbolji strijelac 3. HNL, a prije nego što je došao u Marsoniju je igrao za Slavoniju i Zagreb.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi