Tragedija na treningu: Iznenada preminuo Cheick Tiote!
Foto: EPA

Bivši fudbaler Newcastlea

Tragedija na treningu: Iznenada preminuo Cheick Tiote!

Bivši fudbaler Newcastlea i reprezentacije Obale Slonovače Cheick Tiote danas je iznenada preminuo u 31. godini.

Tiote je doživio srčani udar za vrijeme treninga njegove ekipe Beijing Enterprises, a potom je preminuo u bolnici.

"Nažalost, mogu potvrditi da je Tiote danas preminuo od posljedica srčanog udara. Trenutno smo u šoku i ne možemo ništa više govoriti iz poštovanja prema njegovoj porodici", rekao je agent tragično preminulog fudbalera Emanuele Palladino.

Tiote je karijeru započeo u svojoj domovini gdje je nastupao za FC Bibo, iz kojeg je kao tinejdžer preselio u Anderlecht. Kasnije je igrao za Twente, a 2010. je stigao u Newcastle za 3,5 miliona eura i u dresu Svraka je sakupio skoro 150 nastupa.

Početkom ove godine, Tiote je prihvatio ponudu iz Kine i pridružio se Beijingu.

Cheick Tiote je sakupio i 52 nastupa za reprezentaciju Obale Slonovače, s kojom je igrao na Svjetskim prvenstvima 2010. i 2014. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi