Tragedija: Reflektor ubio navijača

Potresna priča

Tragedija: Reflektor ubio navijača

Admin Čaušević

Nova tragedija u svijetu fudbala. 

Potresna priča nam stiže iz Španije gdje se reflektor srušio i ubio navijača. Sve se desilo u gradiću Pola de Lena.

Jedan od navijača nije uspio izbjeći smrt kada je na njega pao reflektor na susretu ekipa Lenensea i Lealtada koji se takmiče u trećem rangu španskog fudbala.

Susret je odmah prekinut, a lokalne vlasti isražuju šta bi mogao biti problem i zašto je došlo do pada reflektora. Sumnja se da je glavni razlog jak vjetar koji je puhao.

Utakmica je bila u samoj završnici kada je zapuhao jak vjetar koji je izazvao pad reklame koja je pala na jedan od reflektora.

Reflektor se srušio na tribinu te poklopio navijača koji je izgubio život i praktično nije mogao učiniti ništa da se spasi, na njegovu žalost.

U teškom stanju se nalazi još jedan navijač kojeg su nekako uspjeli spasiti igrači i liječnici na stadionu, dok je treći navijač zadobio prijelom ruke.

Da tragedija bude još veća smrtno stradali navijač Lenensea je bio redovan gost na stadionu i nije propuštao domaće utakmice svog tima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi