Gareth je sretno ime za Velšane

Tragičar McAuley autogolom poslao Vels u četvrtfinale!

Reprezentacija Velsa plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva nakon pobjede nad Sjevernom Irskom rezultatom 1:0.

Utakmica nije bila previše lijepa za oko, ali su obje ekipe mogle do pogotka u prvom poluvremenu. Sjeverna Irska je imala prilike preko Dallasa i Warda, ali je najbliže vodstvu bio Vels. Igrao se 19. minut kada je Ramsey pogodio, ali iz ofsajda, pa je pogodak poništen.

U drugom poluvremenu zaprijetili su Ramsey i Bale, koji je fantastično šutirao iz slobodnog udarca u 58. minuti. Golman Sjeverne Irske je krajnjim naporom izvadio loptu iz gola i spasio svoj tim.

Velšani su se radovali u 75. minuti i to zbog jednog Garetha, ali ne onog na kojeg ćete prvo pomisliti. Bale je iz punog trka sjajno centrirao u peterac, gdje je nespretno reagovao Gareth McAuley. Reprezentativac Sjeverne Irske je postao pravi tragičar svoje ekipe i autogolom je doveo Velšane pred vrata velikog uspjeha.

Do kraja utakmice se ništa nije promijenilo. Irci su pokušavali, ali jalovo. Vels je čuvao prednost i na kraju proslavio veliki uspjeh i plasirao se u četvrtfinale Evropskog prvenstva i to u svom debitantskom nastupu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi